A szeretet hatalma által minden akadály legyőzhető

A szeretet az ember valódi ereje

A bölcsesség hagyománya szerint: „Szeresd azt, ami valójában vagy, az igazi énedet, és bármit is csinálsz, azt tedd a saját boldogságod nevében! Használd a tested és az elméd bölcsen, hogy kiszolgálja igazi énedet! Légy őszinte önmagaddal, feltétlenül imádd azt! Ne tegyél úgy, mintha másokat jobban szeretnéd, mint önmagad!

 

A mások iránti szereteted önmagad ismeretének eredménye, nem pedig annak oka. Öntudatosság nélkül semmilyen erényed nem lesz valódi. Ezek az önmagunk iránti szeretet jelei. A legfontosabb:tökéletesítsd magad a szeretet által!”

Csakúgy, mint Isten – a szeretet megtestesülése, az egész világot kitöltheti szeretetével – az embernek is meg kell osztania a szeretetét mindenkivel. Ha az ember nem képes felismerni a szeretet szentségét, akkor nem képes átadni a szeretet lángját, és nem képes átélni a kötődés varázsát. Isten felette áll az összes tulajdonságnak. Ugyanez mondható el a szeretetről. Ha az ember egyesíti a szeretetet a különféle tulajdonságokkal, elpazarolja az életét. A „szeretet” szent szavát használja az anya és a gyermek, a feleség és a férj, a kollégák, a barátok, a rokonok stb. közötti kapcsolat leírására. Ki az anya és ki a gyermek születése előtt? Hasonlóképpen, ki a férj és ki a feleség a házasság előtt? Az anya és a gyermek, a feleség és a férj, a testvérek, barátok, rokonok stb. között létező szeretet a fizikai testhez kapcsolódik, és legtöbbször más érzésekkel (és vágyakkal, érdekekkel stb.) keverten jelenik meg. Ez csak fizikai kapcsolat, és nem lehet szeretetnek nevezni a szó valódi értelmében.

Aki Istenben él, annak minden gondolata egyetlen gondolat, hogy Istennel lenni jó.

Ugyanezt érzi, aki minden lény szeretetében elmerül, amikor ez a csodálatos, nagy pillanat elérkezik. Átjárja az izgalom, a gondoskodás vágya mindaddig, amíg ezt a lényegfeletti állapotot el nem eléri; majd minden figyelmét Isten jelenlétének megtapasztalására fordítja.

 

Az Isten iránti vágyakozónak el kell felejtenie minden korábbi gondot, belemerülni az Úr gondolataiba, és örülni vele. Az Isten iránti szeretet nem jár új jutalommal. A szeretet a tudatosság útja. A bölcsesség révén a tudatlanság szétszóródik, és a tudatosság szárba szökken. A szeretet útján az ember csak az Úrtól származó örömökből táplálkozik. A szeretet hatalma által minden akadály legyőzhető.

Késmárki László:A gyógyulás kulcsa A pszichoszomatika nagy könyve Ankh kiadó 2020.

Késmárki László:Fényhozó A bölcsesség kiapadhatatlan forrása Ankh kiadó 2020.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *