Emlékszik még a fiúra a tavalyi év legmeghatóbb fotójáról?

Minden évnek megvannak a meghatározó képei. 2016-ban számomra ez a kép volt amelyen a súlyosan alultáplált és kiszárad gyermeket itatja az egyik segélyszervezet munkatársa.

Szegény gyermeket szülei elhagyták, mivel boszorkánynak gondolták, itt látszik is hogy a tanulatlan ember butasága végtelen és a tudás hatalom. Nigériában évente több ezer gyermeket hagynak sorsukra illetve kínoznak meg a miatt mivel azt gondolják róluk, hogy boszorkányok. A kicsi a Hope nevet kaptam, ami magyarul reményt jelent. Kisebb csoda, hogy maradhatott életben mivel alig 2 évesen 8 hónapot töltött az utcán mielőtt, a dán Anja Ringgren Loven fel nem karolta volna, kórházba vitte ahol féregtelenítették és vérátömlesztésre is szüksége volt.

Anja Ringgren Loven férjével együtt üzemeltet Nigériában ahol a kis Hopera találtak egy gyermekközpontot ahol a kicsit orvosi ellátásban illetve oktatásban részesülhetnek.

Szerencsére mára a kis Hope betöltötte harmadik születésnapját, egészséges és láthatóan nagyon jól áll rajta az iskolai egyenruhája!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *