Elképesztő módon mentette meg koraszülött öccse életét a 10 éves bátor kisfiú!

Elképesztő bátorságra és lélekjelenlétre vall, főleg egy tízévestől!

A fiatal édesanya augusztus 11-én reggel arra ébredt, hogy elfolyt a magzatvize, méghozzá a vártnál jóval korábban, a kisfiát ugyanis csak szeptember 20-ra várták.
10 éves fia azonnal édesanyja segítségére sietett, amikor otthonukban beindult a szülés. ‘Azóta is mondom Neki, hogy különleges kötelék fűzi össze az öccsével. Olyan büszke vagyok rá, mindkettőnk életét megmentette’

A dolgok rendkívül gyorsan történtek, ahogy lenézett, a baba lábai már kilátszottak. A vőlegényére nem számíthatott, mert ő akkor már a munkahelyén volt, ezért szólt a fiának, hogy azonnal hívja a nagymamát a szomszédból. A nagyi viszont egy korábbi műtét miatt nem tudott járni, ezért csak annyit tehetett, hogy tárcsázta a mentőket, unokáját pedig visszaküldte az anyához.

‘Mondtam a fiamnak, hogy segítenie kell, de nagyon gyorsnak kell lennünk, mert a baba lábai már kékülnek, nem kap levegőt’

Az édesanya sírt, de megpróbált higgadt maradni. Látta, hogy a fia fél, de a magabiztosságot is érezte rajta. A fiú az édesanya instrukciói alapján világra segítette a bébit, ekkor azonban észrevették, hogy a kicsi nem lélegzik.

A tízéves srác azonnal a konyhába szaladt, ahol megkereste a kishúga orrszívó pumpáját, amivel aztán segített levegőt fújni az újszülött orrába és szájába.

Szerencsére ekkorra megérkeztek a mentők is, akik azonnal kórházba szállították az anyát és a babát. A kis újszülött jól van, a jövő héten hazamehet, bátyját pedig bátorságáért a város polgármestere fogja ki fogja tüntetni.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *