Falunapon érte áramütés a kétéves Mátyást és anyukáját a körhintán, ilyen állapotban vannak most

A szlovákiai Felsőkorompa falunapja tragédiába torkollott, amikor egy kétéves kisfiú és anyukája áramütést szenvedtek a körhintán. Az addig vidám hangulatot hirtelen felváltotta a fájdalmas jajveszékelés, és a rendőrségnek is közbe kellett lépnie.

Mátyás, a kétéves kisfiú a szüleivel érkezett a falunapi rendezvényre. Ahogy látta, hogy a többi gyermek élvezi a körhintát, ő is kedvet kapott hozzá. Ám amikor a hinta láncához ért, hirtelen áramütést szenvedett. Amikor édesanyja odarohant, hogy megnyugtassa, őt is megérintette az áram.

A fiú anyukája is megsebesült az incidensben. “Előtte állítólag többen ültek a hintán, de velük nem történt semmi. Hétfőig kórházban voltak mindketten, Mátyás és az anyukája is” – mondta egy helyi lakos a Borsnak.

A falu egyik lakója, Beáta, aki szintén édesanya, csak hálát adhat, hogy nem történt rosszabb: „Még szerencse, hogy ennyivel megúszták. Sokkal rosszabb is történhetett volna.” Beáta maga is tervezte, hogy elviszi a kisfiát hintázni, ám a baleset után gyorsan megváltozott a terve.

A rendőrség szerint a körhinta tulajdonosa nem tartotta be az üzemeltetési szabályokat: egy 14 éves gyermekre bízta a körhinta kezelését, aki ráadásul ittas volt. Mária Linkešová, a nagyszombati regionális rendőrség szóvivője elmondta: „A rendőrök megszondáztatták a hinta üzemeltetőjét, aminek az eredménye pozitív lett: 0,23 ezrelék volt a leheletében.”

A helybeliek úgy vélik, a baleset azért történt, mert a körhinta nem volt megfelelően leföldelve. A rendőrség szóvivője elmondta, hogy az üzemeltetővel kapcsolatos összes dokumentumot alaposan átnéznek, és a balesetet gondatlanságból elkövetett általános veszélyeztetés bűncselekményeként vizsgálják.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *