Amikor az asztalnál átadtam az ajándékomat a nővéremnek, körülöttem mindenki felháborodott, a nővérem férje pedig dühös volt.

A nővéremnek 3 gyermeke van. A legidősebb nemrég töltötte be az 5. életévét, a legkisebb pedig hamarosan 2 éves lesz. 5 éve a nővérem őrült tempóban él. A nővérem már öt éve nem vigyáz magára, úgy néz ki, mint egy hajtott ló. Teljesen elfelejtett a barátaival járni, és sajnálom őt, mert hamarosan meg fog őrülni.

A férje csak hétvégén segít neki, hétköznap a húgának főzni, takarítani, vasalni, mosni, sétálni a gyerekekkel, játszani velük, verset tanulni, rajzolni és még sok minden mást. A fenti tényezők miatt döntöttem úgy, hogy a nővéremnek olyan ajándékot adok a születésnapjára, amire szüksége van, mint a levegőre. Az ünnepi asztalnál egy egyhetes tengerparti nyaralást ajándékoztam neki.

Amikor odaadtam neki a jegyeket, és azt mondtam, hogy (egyedül) felejthetetlen nyaralásban lesz része, az asztalnál ülő összes rokona azonnal zavarba jött. A férjem azt mondta: “Mi? A gyerekei nélkül megy el? Nem fog menni.” “Milyen problémák merülhetnek fel? A gyerekeknek ott vagy te. Leülhetsz velük, amíg ő a jól megérdemelt pihenését tölti.

Az unokaöccsöknek pedig két nagymamájuk van. A te anyukád elvihet két unokát, a miénk pedig egy unokát. Én magam is kivehetek egy kis szabadságot, ha szükséged van a segítségemre – mondtam büszkén. Észrevettem, hogy az asztalnál senkinek sem tetszett az ajándékom. Még anyukám is azt mondta, hogy hiába vettem ajándékot a nővéremnek. A nővérem később odajött hozzám, és megkért, hogy adjam vissza a jegyeket.

Mondtam neki, hogy ezt soha nem fogom megtenni, mert nem hagyhatom őt ilyen állapotban. Amikor a nővérem éppen csomagolt, a férje odament hozzá, és heves meglepetéssel azt mondta: “Itt akarod hagyni a gyerekeinket? Ha elmész, nem kell visszajönnöd. Az egész családnak szüksége van a nyaralásra, nem csak egynek. Persze könnyű volt neki ezt mondani.

Nem mintha az elmúlt 5 évben a társadalomtól elszigetelten élt volna, megfosztva az élet minden örömétől és szórakozásától. Nagyon büszke vagyok a nővéremre, mert abban a pillanatban ökölbe szorította minden akaratát, és méltóságteljesen válaszolt a férjének: “Szeretnél egy őrült feleséggel élni? Meg fogok őrülni, tudod? Pihennem kell, és a gyerekek ugyanúgy a tiéd, mint az enyémek! A nővérem egy hét múlva elmegy. Majd meglátjuk, hogy megy ez.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *