“Van egy második lakásod? Oda fogunk költözni.” A pimasz menyem e szavai után úgy döntöttem, hogy a helyére teszem.

A fiam öt éve házasodott össze egy falubeli lánnyal. Az esküvő után végül hozzánk, a városba költözött, de hamar megszokta a városi életet. Fedja és Nádja az egyetemen ismerkedtek meg. Különböző csoportokban tanultak ugyanabban a szakmában. Nyolc hónap randizás után úgy döntöttek, hogy összeházasodnak.

Akkoriban nem volt időm arra, hogy a menyemet rendesen megismerjem, de a fiam boldog volt vele, és ez elég volt nekem. Az esküvő után Nadia abbahagyta a tanulmányait, majd a munkáját is: “A férjem a családfő, hadd gondoskodjon rólunk. Nem az én dolgom, hogy a párunk anyagi helyzete miatt aggódjak” – mondta a barátainak. És vizet öntött a fülembe: “Nem, természetesen szerzek munkát.

Kell valahol annyi képet sétálnom” – nevetett Nadia, de rájöttem, hogy minden viccnek csak egy része van benne. Aztán Nadia állást kapott egy cégnél a házunkkal szemben lévő épületben. Kicsípve állt a recepción, és fogadta a hívásokat. A családjuk azonban nem a földből élt, Fedja eleget keresett, de Nadiának napról napra nőtt az étvágya, és vele együtt az igényei is.

Gyakran mondtam nekik, hogy az interneten kellene pénzt gyűjteniük egy saját lakásra. Még azt is megígértem, hogy segítek az előlegben, mert jobb, ha apránként fizeted ki a saját lakásodat, mint másét. Egy nap éppen hármasban ebédeltünk, amikor a fiam kapott egy telefonhívást, és elment valami üzleti ügyben. Nagyezsda és én egyedül maradtunk. Megint a saját lakásomról kezdtem beszélgetni, aztán Nádija mesélt a terveiről, amin még mindig nem tudok túllépni.

A menyem azt mondta: “Minek fáradjunk, ha egy perc alatt mindent meg tudunk oldani? Van egy második lakásod. Oda fogunk költözni, és ha anyukádnak gondozásra van szüksége, akkor hozzád költözik. Ez az egész dolog. Hadd magyarázzam el: anyám 74 éves. Egyedül él a kétszobás lakásában. A kora ellenére nagyon aktív nő. Gyakran összejár a barátnőivel, saját tévéműsora van, és szeret kísérletezni a konyhában.

Nadia szerint nincs szüksége ilyen gondozásra, mivel édesanyja egyedül is képes gondoskodni magáról. Most nem tudom, hogyan beszéljek erről a fiammal, mert nem akarok családi veszekedést okozni. De a menyeim gondolkodásmódja is nyugtalanít. Nem erkölcstelen dolog megosztani egy ember vagyonát, amíg ő még él?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *