„Harminc éven át dolgoztam tanárként” – Otthagyta az oktatást és buszsofőrnek állt egy somogyi tanárnő, ennyivel többet keres:

Három női buszvezetője is van a Kaposvári Közlekedési Zrt.-nek: ketten kamionról váltottak, harmadik társuk pedig a krétát cserélte kormányra – írja a Sonline.hu.

„Harminc éven át dolgoztam tanárként, a párom dolgozott buszon, az ő hatására váltottam” – mesélte a lapnak Baranyai Ildikó. Július óta dolgozik a cégnél, helyi járatokon teljesít szolgálatot. A harminc évig pedagógusként dolgozó Baranyai elmondta, hogy nagyon szeret tanulni, ezért örült az új kihívásnak.

„Nagyon szeretek vezetni, menni, uralni a gépet, a mérete ellenére nagyon finoman lehet vele játszani, ez nagyon izgalmas”

– mesélte új szakmája izgalmairól.

Eddigi pályája során rossz visszajelzést és bizonytalanságot még nem tapasztalt azért, mert nő vezeti a buszt, cserébe viszont sok pozitív visszajelzés érkezett hozzá. Hasonló tapasztalatai vannak a másik két női buszsofőrnek is. „Szeretnek minket, mert mosolygósak vagyunk” – fogalmazott Szabó Veronika.

Arról nem is beszélve, hogy egy buszsofőr több pénzt visz haza egy hónapban, mint egy tanár. Érdekes, hogy egyre többen hagyják el a pályát és váltanak bármiféle más szakmára.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *