A kutya, aki 11 évet várt a menhelyen, alig tudja felfogni, hogy végre örökbe fogadták

“Pitufo hihetetlenül boldog.”

Ismerd meg Pitufót – egy argentin menhelyi kutyát, aki minden esély ellenére néhány hete megtalálta a tökéletes otthont.

Több mint egy évtizedes várakozás után a 14 éves fiú végre először tapasztalja meg a szeretetet, és reakciója mindenki szívét megolvasztja.

Silvana, a Buenos Aires-i Morenóban található Hogar Corazón Animal társalapítója számára Pitufo nemrég történt örökbefogadása egy igazi csoda. 2012-ben mentette meg először, de Pitufo és az örök otthona között már volt néhány akadály.

Pitufo körülbelül 5 éves volt, amikor először csatlakozott a Hogar Corazón csapatához, és kevésbé tartották kívánatosnak, mint egy kiskutyát. Ráadásul felnőttként a menhelynek nem sok lehetősége maradt.

“Mivel kisebb szervezet voltunk, nem volt nagy a láthatóságunk, és a közösségi média sem volt igazán jelen” – mondta Silvina a The Dodónak. “Nagyon nehéz volt számunkra, hogy sikeresen otthont találjunk a kutyáinknak.”

Még ha a potenciális örökbefogadók érdeklődést is mutattak, gyakran nem feleltek meg a menhely követelményeinek. Silvina számára rendkívül fontos volt, hogy valóban szerető otthont találjon a kutyusainak, bármennyi időbe is került.

“Nagyon szigorúan megválasztom azokat az otthonokat, ahová örökbe adom a kutyáimat” – mondta Silvina. “Úgy tekintek rájuk, mint a gyermekeimre, és nem bíznám a gyermekeimet akárkire. Mindig a legjobbat keresem számukra.”

Miután 10 évig próbálta hírét vinni Pitufónak, és átvilágította azt a néhány családot, akik érdeklődtek iránta, Silvina kívánsága végül valóra vált.

2023. augusztus 9-én Pitufo találkozott álmai családjához: Estefanía és Sebastían nevű szerető párhoz. Pitufo a meghitt otthonon kívül két csodálatos szülővel és egy kiscicahúggal is gazdagodott.

Tekintettel arra, hogy Pitufo egész életében a menhelyen volt, Estefanía és Sebastían arra számítottak, hogy nehéz lesz beilleszkednie az új környezetébe. Pitufo azonban meglepte őket.

“Pitufónak soha nem volt családja vagy otthona, így tudtuk, hogy az örökbefogadás nehéz lehet” – mondta Estefanía és Sebastían a Silvinának készített videóban, amelyet a The Dodóval osztottak meg. “De nem volt az. Azonnal magához fogadott minket és a húgát.”

Pitufo csak pár hete találkozott az új családjával, de úgy érzik, mintha mindig is velük lett volna. Most sétákkal, ölelgetéssel és a mindennapi rutinjával tölti a napjait, mintha 14 éve ezt csinálná.

Az édes, boldog kisfiú pedig egyszerűen nem tudja megállni, hogy ne mosolyogjon emiatt.

Silvina hiányolja, hogy láthassa szeretett Pitufóját a menhelyen, de el van ragadtatva, hogy a kis fickó végre megtalálta a boldogságát.

“Ez volt a legjobb döntés” – mondta Silvina – “mert Pitufo most hihetetlenül boldog.”

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *