“Behunytam a szemem és reménykedtem” – járókelő kapta el az ötödikről kizuhanó kislányt

Valóságos csoda, hogy túlélte a gyermek a sokemeletnyi zuhanást. Noha kórházba szállították, úgy tűnik, semmi komolyabb baja nem lett.

Egészen döbbenetes események zajlottak le Olaszországban, Torino városában szombaton: egy négyéves kislány ugyanis egy ház ötödik emeleti erkélyéről zuhant ki, egy arra járó férfinek azonban sikerült elkapnia őt. A gyermeket kórházba szállították, de az első vizsgálatok szerint semmi komolyabb baja nem lett: ha semmilyen komplikáció nem lép fel, ma, azaz hétfőn már haza is vihetik a szülei.

Mattia Aguzzi, fotó YouTube videógrab

Mattia Aguzzinak sikerült elkapnia a kislányt, és így megmenteni az életét  Fotó: YouTube

A 37 éves hős, akinek a lányka az életét köszönheti, elárulta: ha a szomszéd épületből nem kezd el egy fiú kiáltozni, akkor fel sem figyel a veszélyre. A fiú volt az, aki észrevette, hogy a kislány már a korlát túlfelén van. Mattia Aguzzi először próbált kiáltani a gyermeknek, hogy kapaszkodjon, de ő nem hallotta. Amikor a pici zuhanni kezdett, szinte ösztönösen cselekedett. Amikor elkapta, mindketten a földre kerültek. Mint mesélte: az utolsó pillanatban már nem tudott mást tenni, mint ösztönösen becsukni a szemét, és reménykedni, hogy sikerül megmenteni a lányt, aki, miután a földre kerültek, másodpercekig nem reagált semmit.

– Végtelennek tűnő másodpercek voltak, de aztán elkezdett sírni és én megnyugodtam. Nem kaptam levegőt és a földön kellett maradnom, de végül én is jobban lettem – mesélte a helyi médiának Aguzzi. Barátnője elárulta: a férfi sportember, sokat edz, ezért volt jó kondícióban ahhoz, hogy ezt a hőstettet végre tudja hajtani, ugyanakkor a szomszédos épületben lévő fiúé is az érdem, hiszen ha ő nem hívja fel a kiabálásával a veszélyre a figyelmüket, akkor nem vették volna észre időben – írja a Corriere Torino.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *