Elegem van a rokonaimból, és azt akarom, hogy hagyjanak békén. De ők ezt nem értik, és úgy tűnik, mindent ellenem tesznek.

Nem panaszkodom, nem hívom fel magamra a figyelmet, csendben élek. Már régóta nyugdíjas vagyok, és bár nagyon vártam, idegesített a zaj, a felhajtás, a reggeli hektikus készülődés. Pontosnak kellett lennem a munkában, nem későnek! Most a magam ura vagyok, és akkor kelek, amikor csak akarok. Ha kedvem van, elmegyek sétálni, ha nincs kedvem, olvasok egy könyvet.

Szeretek egyedül lenni. Ez nem egy szörnyű kétségbeesett állapot, hanem inkább nyugalom és derű. Mi értelme van ezt elmondani neked? Meg tudod érteni? De nem a lányom! Kitartóan zavarja az alvásomat, és megsértődik, ha visszautasítom a látogatásait. Azt hiszi, hogy egy isten háta mögötti, depressziós öregasszony vagyok. Én pedig nem szeretem, ha villognak körülöttem.

Nem félek, és ha kell, elmegyek egy koncertre vagy a parkba. Hétvégén az öregek fúvószenekarra táncolnak. Még vásárolni is szeretek egyedül menni. A lányom szerint kellemesebb társaságban lenni, mert van, akivel konzultálhat. Mindezt anélkül, hogy megkérdezném, hogy szeretem-e a kardigánokat vagy sem.

Ki vagyok én, hogy ezt nem látom be? Munka után fáradtan és feldúltan jön be, és a vacsorához szükséges bevásárlást viszi. És itt ül, kérdezősködik, az óráját nézi – ideje hazamennie. A végén az én és a saját idejét is elvesztegeti. Mondom neki, hogy majd hívom, ha kell. A lányom dühös lesz, és becsapja az ajtót. Elmondja a férjének, hogy kilakoltattam.

Este jön a vejem. Mit tehetek, hogy segítsek? Nem követelek semmit. Másnap az unokám eljön hozzám, hogy szórakoztassa a nagymamáját. Leül mellém, és telefonál, miközben én tévét nézek. Süteményt etetek vele, és csokoládét teszek a zsebébe. Csodálatos unoka. Hadd vigyem el moziba, és segítsek a számítógép kezelésében” – teszi hozzá.

Most már minden filmet megnézhetek otthon, amit csak akarok. A lányom szerint általában mogorva vagyok. Kényszerítem magam, hogy kedves legyek, azzal, hogy órákig hallgatom a fecsegését arról, hogy kit hogyan kezelnek a munkahelyén, és hol olcsóbb a káposzta. Csak hogy megszabaduljak tőle! Amikor abnormális buzgalommal elkezdi takarítani a konyhámat, nagyot sóhajtok, és még a macska is elbújik. Aztán újra rendet rakok, miután egy órát töltöttem vele a “segítsége” után. Hogyan mutassam ki, hogy örülök, hogy egyedül vagyok, anélkül, hogy megbántanám a családomat?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *